lauantai 9. marraskuuta 2013

The Worst Part(s) of Me

http://forthefitterme.blogspot.fi/2013/11/the-worst-parts-of-me.htmlOtsikon mukaisesti teksti sisältää aihealueita, jotka mättäävät. Toiset enemmän, toiset vähemmän.

Tämä viikko on kulunut aivan upeasti. Olen päässyt salille suunnitellusti kolme kertaa, eikä ruokapuolikaan ole ollut niin järkyttävän huonossa kuosissa, kuin se voisi olla. Kaikki muukin omassa elämässä tuntuu rullaavan hyvin. Tilanne on siis paranemaan päin!

Yksi mikä tässä painonpudotushommassa on varma; en aio enää karpata. Haluan syödä leipää, pastaa, riisiä..kaikkea normaalia. Vaikka perunamuusia jos siltä tuntuu! Ainoa asia mikä todellisuudessa tällä hetkellä kusee ruuan suhteen, on kaikki makea. 

Voisin tunkea suuhuni kaikkea mahdollista hyvää; suklaata, karkkeja, jugurtteja, jäätelöä ja leivoksia..ja keksejä. Suurin viholliseni ja intohimoni tällä hetkellä. Suoraan sanottuna vituttaa, kun ote omasta "mielestä" ja mielihaluista on lipsunut tähän kondikseen. En esimerkiksi miellä kahvia millään tavalla pahana välipalana työpäivän aikana, saatikka illalla kotona. Mutta kun vatsa huutaa jotain hyvää kahvin seuraksi, niin minulta lipeää ote. Voisin syödä kaiken maailman keksit kahvin kanssa, mitä enemmän suklaata sen parempi. Ja KYLLÄ, paketti saattaa mennä kerralla. 
Nämä keksit on saatanasta !
Tuntuu että se sama vanha minä puskee päälle, samoine vanhoine ajatuksineen: "ei yksi pala haittaa. ...no ei toinenkaan... okei kolmas ja menen huomenna salille". Huokaus.. mutten aio kuitenkaan luovuttaa! Tässä muuten piilee syy siihen, miksi alunperin jatkoin tämän blogin kirjoittamista. Täällä saan kirjoittaa ajatukseni kaikkien nähtäville ja samalla miettiä asioita oikeasti kirjoittaessani. Tuntuu kuin minulla olisi erillinen taho, jolle olen ainakin jollain tapaa tilivelvollinen. Kumpa saisin tällaisen mielentilan päälle nyt. Terapiamuoto kai tämäkin?

Salilla sain ohjeeksi ostaa protskupatukoita ja syödä kahvin kanssa vaikka puolet patukasta, että makeannälkä katoaa. Pitäisi vaan saada aikaiseksi ostaa pitää vaan odotella palkkapäivää ja käydä ostamassa ja löytää sellaisia patukoita, joihin ei heti kyllästy. Osaako kukaan ehdottaa mitään hyviä, varsinkin kahvin seuraksi?

Olen miettinyt tätä painonpudotusurakkaa välillä ja toivonut, ettei puntaria tarvitsisi katsoa enää niin usein. Paino on kuitenkin pysynyt suurimmaksi osaksi hyvin kurissa, se on totuus. En ihan tosissaan tiedä onko minusta enää siihen samaan laihdutusmoodiin, kuin viimevuoden lopusta, taikka tämän vuoden alusta. Silloinkin meinasi lähteä koko homma ihan lapasesta, vaikkakin toisella tapaa kuin nyt. 

Haluaisin pitää tätä enemmänkin kiinteytysprojektina, kuin laihdutusprojektina. Jälkimmäinen termi ihan oikeasti ahdistaa, mutta vastaavasti ensimäinen tuntuu paljon enemmän mun jutulta tällä hetkellä. Kiinteyttäminen kiinnostaa enemmän, paino voi tippua siinä samalla jos niikseen on. Näistä asioista aion keskustella keskustelen Johannan kanssa seuraavassa painonhallintatapaamisessa loppukuusta.Isoin ongelma-alueeni. Enkö voisi vaan ottaa sakset ja leikata noi pois?!


Yhteenveto viikon liikuntasuorituksista: maanantaina salillä käsitreeni; 437 kcal matalilla sykkeillä, joita yritin ylläpitää välillä tehden aerobista (treenin kulutus ja sykkeet: keskisyke 111, max 143. Aika vähäisiä sinänsä, mutta silloin teki mieli tehdä treeni leppoisasti. Tulipa tehtyä rasvanpolttosykkeillä ainakin!). Keskiviikkona jalkatreenin lisäksi puolen tunnin vatsalihasjumppa ja venyttely, jolloin kulutin 722 kcal edelleen pienillä sykkeillä (ks 108, max 147, taas rasvanpolttosykkeillä wuhuu!). Keskiviikkona huvitti erityisesti ja viihdyin salilla 2,5h! Salin jälkeen oli asenteella voittajafiilis.

Tänään lauantaina oli tarkoitus mennä tekemään salille koko ohjelma läpi, mutta koska WAWilla oli tarjolla 60 minuutin rasvanpolttospin ja 15 minuutin rykäys vatsoja, niin oli pakko kokeilla. Kulutin 691 kcal, keskisyke 133 ja max 182. Hiki lensi, ja uskokaa pois; 15 min vatsoja oli ehta rykäys, kunnon rääkki! Lankutusta ja vähä lisää lankutusta.

Johan oli pyörät millä polkea spinning-tunnilla! Pyöriä ei saanut säädettyä läheskään yhtä hyvin kuin Fressillä Seinäjoella asuessani, varpaat puutuilivat ja sen lisäksi ohjaaja oli jotenkin todella pliisu ja vaisu. Olisin kaivannut enemmän huutoa ja kannustusta. Missä oli kaipaamani "JAKSAA JAKSAA SAATANA!!!!!"-asenne? 

Tämän lisäksi otsan sai kurttuun musiikin laatu. Ihan oikeasti, jos lataat netistä pitämällesi spinning- tunnille musiikkia, niin miksi ihmeessä et lataa sitten hyvän laatuista musiikkia heti kerralla, vaan soitatat rätiseviä biisejä, joita muitakin ketuttaa kuunnella? Argh. Viimeksi kun spinning-tunti ei mennyt ihan putkeen, ajatukset olivat tällaiset.

Lauantai on yleisesti ottaen ollut mulle se päivä viikosta, kun katselen piirrettyjä ja teen kaikkea kivaa. Toki blogin kirjoittaminen on kivaa, mutta nyt on aika siirtyä muihin puuhiin. Upeaa lauantai-iltaa teillekkin rakkaat lukijat, ja muistakaahan kommentoida!


10 kommenttia:

 1. Patukoista Isostar ja Giant!! Mä en ole ikinä mistää patukoista tykänny mutta noi kaks on löytyny ihan lähiaikoina ja on hyviä! Varsinki Isostarin suklaa, just ku jotai DaCapoa nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okayz! Kiitti Tiina! Mä koitan ostaa noita heti ku pääsee kauppaan! :)

   Poista
 2. Kannattaa kysäistä kunnallisen puolen lääkärilt ihonpoistoleikkaus, vetoat siihen että juokset paljon ja hiertää nii paljo ettei pysty juosta. Ovat tehneet ihan pienellä korvauksella kunnallisellakin noita leikkauksia isoja painoja pudottaneille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, en todellakaan tiennyt mistään tälläsestä. Ajattelin ettei oo mitään mahista mihinkään tollaseen, et salille vaan. Mut kiitos, laitan asian hautumaan :)

   Poista
 3. Mä tykkäsin Fastin noista Naturally high protein-patukoista, varsinki niistä mansikka-valkosuklaa. Menee oikeesti ihan suklaapatukasta, mutta niissä on kuitenki ravintoarvot kohillaan ja söin niitä välipalaksi superdieetin aikana.

  VastaaPoista
 4. Mä tykkäsin Fastin noista Naturally high protein-patukoista, varsinki niistä mansikka-valkosuklaa. Menee oikeesti ihan suklaapatukasta, mutta niissä on kuitenki ravintoarvot kohillaan ja söin niitä välipalaksi superdieetin aikana.

  VastaaPoista
 5. Ite tykkään Fastin Naturally High Protein -patukoista, varsinki se mansikka-valkosuklaa maistuu ihan suklaapatukalta eikä protskupatukalta, ja ravintoarvot on kuitenki kohillaan. Söin noita superdieetin aikana välipalaksi.

  VastaaPoista
 6. Supreme Protein, on ihan sika hyviä, Peanut Butter Crunc on ainaki aika hyvä :)

  VastaaPoista
 7. Jahas, nyt on kommentit tulleet jopa kahteen kertaan. Siivoilempas täällä kun ehdin! :)

  VastaaPoista

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!