perjantai 1. marraskuuta 2013

December Start Up!


Viimeiset puoli vuotta olen ulkoillut jos en päivittäin, niin sitten vähintään joka toinen päivä. Mukanani on ollut puolison löytymisen myötä talouteen tullut koira, Bono. Bono ei ole minun omani, mutta jokainen nainen tietää miten hankalaa on vastustaa pientä koiranpentua. Niin kävi myös minulle.


Koiran myötä lenkittäminen on ollut oikeastaan ainoa asia, mitä olen tehnyt viimeisen puolen vuoden sisällä itseni (ja silloinkin enemmänkin koiran) eteen. Minimissään ulkoilut ovat olleet 15-20 minuuttia ripeää taikka rentoa kävelyä ja runsasta haistelua varsinkin koiran osalta.


Simo on vieläkin mukana kuvioissa, ja tulee aina olemaan ♥.

Ensimmäisessä virallisessa painonhallintatapaamisessa 29.10. Johanna ehdotti tehostettua ulkoilua koiran kanssa. Toisin sanoen töppöstä töppösen eteen ja hieman nopeammin kuin normaalisti! Kokeilimme Bonon kanssa heti seuraavana päivänä hieman pidempää lenkkiä suunnasta välittämättä.

Parasta koiran kanssa ulkoilemisessa on tällä hetkellä se, että voimme liikkua oikeastaan ihan missä vain ja aina löytää jotain uutta. Vastamuuttaneena lenkkeily on myös kiva tapa tulla tutuksi uuden asuinympäristön kanssa, sillä en ole aiemmin asunut Vaasassa. 

Lähdimme Bonon kanssa etsimään paikallista hevostallia, jonka takana työkaverini mukaan meni mukava lenkkipolku. Sykemittari mukaan ja avot, noin puolentoista tunnin harhailun, haistelun, juoksemisen ja hölkän tuloksena kulutin 598 kcal (keskisyke 124, max syke 172). Bono nukkui sikeästi kotiin päästyämme. Matkan pituudesta ei harmikseni ole mitään hajua, en halunnut raahata puhelinta taskussa mukana.


Uuden salin löytymisen myötä ei tarvitse tuijotella jatkuvasti sykemittaria, ainakaan kulutuksen vuoksi. Ulkoilun lisäksi olen päässyt tällä viikolla jo kahdesti salille, joten kulutus on lisääntynyt viimeaikaisesta "tekemättömyydestä" ainakin jonkin verran. Ruokapolitiikka sen sijaan tarvisi tarkempaa miettimistä tällä hetkellä.
Testasin tällä viikolla ensimäisen kerran salilta saamaani ohjelmaa, jonka olin suunnitellut jakavani suoraan kahtia.  Kahtia jakamalla saliohjelman läpimenoon ei tarvita reilua kahta tuntia, kuten totesin ensimäisen kerran ohjelmaa läpikäydessäni. 
Saliohjelman mukaan ohjelmaan kuluisi noin 90 minuuttia kerrallaan, mutta itse totesin toisin. Sama kävi kulutuksen mukaan; minun tiedoillani kyseissä 90 minuutissa kuluisi keskimäärin 600 kcal. Sykemittari pamautti 1h 50min kohdalla 821 kcal, enkä ehtinyt tehdä edes loppuaerobista lääkäriajan vuoksi. Oli aika mahtava fiilis nähdä että salilla voi ihan hyvin kuluttaa kaloreita, samalla tapaa miten koin kuluttavani esimerkiksi tunnin spinning-rytäkässä.

Saamani saliohjelma on hyvin yksinkertainen; alkulämmityksen (9 min, eri vastuksilla polkien) jälkeen kokonaisuudessaan jalat 20 sekunnin tauoilla (voin kertoa, ei riittänyt..). Jaloille oli varattu neljä eri laitetta, joissa laitteesta riippuen 2x20 toistoa tai 4x20 toistoa. Jalkojen jälkeen vatsarutistukset, josta käsiliikkeisiin viiden minuutin välilämmittelyn kautta. Lyhyillä tauoilla ja välilämmittelyllä vältetään sykkeen laskemista liian alhaiselle tasolle saliohjelman aikana, jotta rasvanpoltto maksimoituu. Hyvä juttu, mutta kun tämä akka ei meinannut pysyä tahdissa mukana!

Käsiliikkeissä käyn läpi yhteensä viisi eri laitetta, joissa toistot ovat pääpiirteittäin 2x20. Jokaisessa laitteessa on omat painovastuksensa ja osakseen tämän takia salilla käynti venähti. Oli pakko hieman testailla ovatko painomäärät sopivia mielestäni, joten myönnettäköön, säätämiseen meni oma aikansa. Saliohjelmani viimeinen laite ennen loppuaerobista on ehdottomasti lempparini Kinesis.


Kuva täältä.
Kinesis korvaa Wellnesplanetilla oikeastaan kokonaan normaalin taljan, enkä yhtään ihmettele miksi. Laite on todella sulava liikkumaan oman kropan mukana kumimaisten/silikonisten kahvojen ja vastusnauhojen avulla ("Kahvan vastus tulee kahdesta suunnasta, liike on luonnollinen ja pehmeä. Vastus kasvaa myös etäisyyttä lisäämällä". Tekstin lähde täällä). Painot eivät ole mitattu kiloissa, vaan ns. vastustasoissa; 1-10 muistaakseni? En osaa sanoa paljonko yksittäinen taso on kiloissa, mutta jokainen varmasti löytää itselleen sopivan vastuksen. Kinesis-laitteella teen rintaa ja "alli-liikettä" 4x20 sarjoissa.
 
Lyhyesti ja ytimekkäästi; tarkoitukseni on päästä salille vähintään kolme kertaa viikossa. Näihin kolmeen kertaan sisältyy jalkapäivä, käsipäivä ja vapaaharjoitus/jumppa. Tämän lisäksi aion ottaa ulkoilusta kaiken irti. Vielä kun saisi ruokapolitiikan kuntoon.. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!