torstai 6. elokuuta 2015


Moi!

Juon tässä aamukahvia, ja päätin ennen iltavuoroon painelemista tulla kirjoittamaan tämän aamun  ja eilisen mietteitä.

Tänä aamuna todellakin ylitin itseni! Olihan se herääminen vaikeaa, mutta juuri siksi meninkin ajoissa nukkumaan. Pääsin nukkumaan jopa yhdentoista aikaan illalla todella vittuimaisen päivän jälkeen. 

Eilen oli sellainen olo, että palan hetkenä minä hyvänsä loppuun ja työpäivä oli aivan liian raskas. Kahvitauolla jopa sorruin ja söin kaksi mufinssia ja yhden jaffakeksin. Mieli matali entuudestaan. En oikein osaa edes sanoa mikä eiliseen mielentilaan oikein vaikutti, nukuin kuitenkin melkein seitsemän tuntia, mutta se ei vain ilmeisesti ollut tarpeeksi. Jotenkin sitä sai pidettyä itsensä suhteellisen hyvin kasassa, mutta kyllä se vaati isoja ponnisteluja.

Tänä aamuna mieli on paljon parempi. Heräsin tosiaan siinä puoli 7 aikoihin ja ylös nousin ennen puolta kahdeksaa. Mieli teki mennä ulos lenkille, mutta aamu oli perusteellisen harmaa ja kolean näköinen. Hetkisen pyörin ja hyörin, ruokin kissat ja päätin lähteä salille.

Tiistaina oli tosiaan Vaasan Easy Fitillä kampanja, jonka ansiosta sain ensimäisen treenikuukauden ja liittymisen alle neljällä kympillä. Aika suuri askel parempaa ja terveempää itseään maksaa se ja noutaa oma avain. Treenaamaan en sinä päivänä mennyt, mutta tein kevyen kävelylenkin avaimen noutamisen jälkeen. Juttelin yhden Easy Fitin PT:n kanssa, jolta sain erittäin loistavan vinkin.

Lenkkeillessä kannattaisi pitää sykkeet jopa matalammalla kuin 150 lyöntiä/min maksimaalisen rasvanpolton vuoksi. Pääasia olisi kuitenkin se, että treeni on yhtäjaksoisesti pidempää, vähintään 75 min per kerta. Tätä aion kokeilla, kun tästä pääsen taas kesälomalaitumille ja voin aloittaa oman lomatreenini.

Tarkoituksena olisi nukkua paljon, herätä kun herään, mennä aamulenkille (eli yli se 75 min) matalilla sykkeillä), vaikka käydä uimassa ja ottamassa aurinkoa ja sitten vielä iltapäivästä/illasta salille. Ensi viikolla on hyvää aikaa kahlailla Easy Fitin ryhmäliikuntatarjonta läpi. 

Odotan ensi viikon lomaa kuin kuuta nousevaa. Haluan keskittyä itseeni sataprosenttisesti, kokeilla uutta ja katsoa mihin se vie, ruokapuolta unohtamatta. Tästä eteenpäin en lipsu, enkä maistele mitään helvetin muffinsseja. 

Tekstini rönsyillessä, voisin vielä kerrata mitä aamulla sain aikaan salilla. Aluksi tein peruslämmittelyt juoksumatolla. Varoin polvea enkä juossut liian lujaa. Pidin siinä koko salin ajan kuitenkin tukisidettä, eikä juoksumatolla tai muutenkaan tuntunut pahalta. Lämmittelyn jälkeen tein vatsat ja selän (joka todellakin täytyy sisällyttää jokaiseen treeniin tulevaisuudessa). Vatsoista siirryin yläkroppalaitteisiin ja kävin jakaisen läpi. Koko treeniin meni pyöresti puolitoista tuntia ja olin vähän  aamu yhdeksän jälkeen kotona. Mitään jäätävää endorfiinisyöksyä en tästä salikerrasta saanut, mutta olo on silti aika loistava. Johtuneekohan siitä, ettei tullut ihan hiki hatussa juostua matolla..? Joka tapauksessa, ylitin itseni ja pääsin salille, joka todellakin on se tärkein juttu!

Rintalihaskoneessa mietiskelin, että onkohan tämä tarpeeksi, jos todellakin haluan yläkropan kuntoon. Telkkari tuntuu olevan täynnä jos jonkunmoista laihdutusohjelmaa tällä hetkellä, ja se että menen muutaman yläkropalle ja käsille tarkoitetun laitteen salilla läpi ei tunnu niihin verrattuna riittävän. Jos minulla olisi rahaa, ottaisin itselleni jonkun ihanan personal trainerin ja olisin ehkä oikeasti kunnossa vuoden päästä. Saliohjelmaan on pakko lisätä toistoja vapailla painoilla, sillä laitteilla ei (en ainakaan usko) pääse ihan joka paikkaa muokkaamaan. Onhan niillä kuitenkin hyvä aloittaa.

Näillä mietteillä tänään! Illalla työvuoron jälkeen torille katsastamaan Unian ja Hammerfallin keikat, sillä Vaasassa on tänään taiteiden yö.

See ya next time!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!