maanantai 4. maaliskuuta 2013

The Monthly Weight In [Part Deux]Iltaa kaikille!

Eilisessä merkinnässäni lupailin tulla kirjoittelemaan tämän päivän painonhallintatapaamisen saldosta. Mulla oli tänään ihanan lyhyt työpäivä ja odotin kovasti Marian vastaanotolle pääsyä.Tänään on eletty muutenkin jännittäviä aikoja, sillä Idda ("Iita") muutti meille! Siitä kuitenkin lisää myöhemmin.

Aamulla puntari näytti tosiaan 75,5 kg, joten erittäin iloisena sain kertoa Marialle mitä olin saanut aikaan parissa viikossa. Viimeksi painonhallintatapaamisen aamuna 18. helmikuuta puntari näytti viihteellisen viikonlopun ansiosta 77,2 kg. Paria päivää aikaisemmin ystävän päivänä puntari näytti vastaavasti 76,5 kg, joten pienoista sahaamista on havaittavissa. Tärkeintä että suunta on kuitenkin pääpiirteissään alaspäin, eikä nuo satojen grammojen muutokset ylöspäin pitkällä aikavälillä hetkauta.

Kävimme Marian kanssa läpi verikokeiden tulokset, joita sitten vertasimme syyskuussa 2011 tehtyihin. Tulokset oli yllättävän hyviä, joten kaikin puolin on kannattanut jatkaa alamäistä huolimatta tätä hommaa. En jaksa ihan kaikkea listata, mutta muun muassa tälläisiä muutoksia oli tapahtunut syksystä 2011.
Yleisesti ottaen kaikki arvot ihanteellisiä ja normaaleja, ottaen myös huomioon että tupakoin.

fS-Kol (eli kokonaiskolesteroli) 3,7. Syksyllä 2011 arvo oli 4,5 (maksimi arvo 5)
fS-Kol-HDL (ns. "hyvä kolesteroli") 1,25 (minimi 1)
fS-Kol-LDL (ns. "paha kolesteroli") 1,9. Syksyllä 2011 arvo oli 2,4 (maksimi arvo 3)
fS-Trigly (Rasvahappoja) 1,15. Syksyllä 2011 arvo oli 1,61 (maksimi arvo 2)
S-ALAT (Maksa-arvoja) 15. (Minimiarvo 10, maksimi 45)
S-GT (Myöskin maksa-arvoja) 10. Sykyllä 2011 arvo oli 21 (minimi 10, maksimi 45).

Toisin sanoen muutaman viikon juopottelemattomuuskin näkyy veriarvoissa. Rasvahappojen määrä oli alentunut jonkin verran ja syömällä hyviä rasvoja saisin arvon paremmaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että söisin kalaa enemmän. Harmi etten ole kalan ystävä. Kolesteroliarvot olivat ehkä paras asia koko verikokeessa. Arvot eivät olleet syksyllä 2011 pahalla mallilla lainkaan, mutta on mahtavaa nähdä niiden alenneen.  Anteeksi vielä tuo kamala lyhennehärdelli tuossa, mutta haluan nämä itselleni muistiin tulevaisuutta varten. Kadotan paperiversion kuitenkin jossain vaiheessa, joten pysyvätpähän edes jossain tallessa. 

Sitten kaivoimme mittanauhan esiin. Viimeksi mittailimme marraskuussa 2012, eli nelisen kuukautta sitten. Emme ole Marian kanssa sopineet mitään sen kummempaa aikaväliä koska mittaillaan, vaan mittaillaan kun muistetaan. Tällä hetkellä olemme mittailleet vain kahta paikkaa, koska en ole kokenut tarpeelliseksi mittailla esimerkiksi reisiä. Haluan nähdä muutokset ongelmapaikoissa, eli vyötäröllä ja käsissä. Jalat eivät ole minulle ongelma-alueita mistään kohtaa. 

Tällaisia tuloksia neljässä kuukaudessa:

Oikea käsi rinnan kohdalta: 39 cm -> 35,5 cm
Vasen käsi rinnan kohdalta: 40 cm ->36,5cm
Vyötärö: 100,5 cm -> 95 cm

Olin niin onnellinen varsinkin tuosta vyötäröstä! Ihana nähdä näin isoja eroja, koska viimeksi viime vuoden keväällä sain tälläisiä senttituloksia, koska painoa putosi nopeasti ja helposti. Jokainen sentti on ollut kovaa työtä ja täysin niiden arvoisia. Lisää tätä!

Lopuksi uutisia karvapallorintamalta: tänään Simo sai ihanan ja pienen tyttöystävän itselleen Kauhajoelta! Idda oli jo puolessa tunnissa kietonut pikkurillini häntänsä ympärille. Niin hellyyden kipeä kissuneitonen, etten ole tajunnutkaan miten itsenäinen Simo onkaan! Muutaman tunnin sisällä ollaan kahdesti haisteltu, muttei kuitenkaan sähisty ollenkaan. Kyllä tämä tästä. Idda siis etsii pysyvää kotia, joten yhteyttä SSESY:n jos kiinnostaa tämä valloittava kissuneito!


Kuva © Jouko Torssonen

Nyt menen kuitenkin puuhailemaan kissojen kanssa ja suihkuunkin pitäisi raahautua. Huomenna olisi tarkoitus avata tämän viikon liikuntasaldo. Suunnitelmissa on jossain vaiheessa (kunhan saadaan vaan löydettyä joku hyvä rako) panetua Tiinan kanssa mun sykerajoihin tarkemmin. Tutustukaapas Tiinankin blogiin !

Päivän bonuksena: LIHAAA!


2 kommenttia:

 1. Hei ihan mahtavia tuloksia oot saanut aikaan! Tsemppiä sinne!

  Olis tosi kiinnostavaa mitata iteltäkin noita maksa-arvoja joskus. Koulussahan niitä tulee elukoiden kanssa pyöriteltyä harva se päivä, mutta omista ei oo mitään hajua.
  Selitettiinkö muuten sulle sen tarkemmin mitä noi pitoisuudet kertoo? Jos nyt oikein muistan niin toi GT oli nopeiten muuttuva arvo, ja se kertoo ensimmäisenä jos maksassa on soluvaurioita. Samoin toi ALAT, joskin hieman hitaammin. Paljon se alkoholittomuus tosiaan vaikuttaa. Noi entsyymit ei toisaalta kerro mitään siitä paljonko elinvoimaista maksakudosta on jäljellä (alkoholistilla voi olla ihan normaaliarvot vaikka maksa on sanonu poks jo aikaa sitten), siihen tarvitaan sit jo veren albumiini ja proteiinipitoisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :)

   Ei selitetty sen kummemmin pitoisuuksista, lähinnä käytiin vaan läpi, kun mun vastaanottoon on aina varattu vaan puoli tuntia.

   Mut vähä kiva ku vähä ees aukaisit noita selityksiä. Olis kyllä mielenkiintonen verrata vaik omia maksa-arvoja juopon omiin.

   Poista

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!