tiistai 19. maaliskuuta 2013

What's in My Grocery Bag?



Heijsandaa!

Tähän pätkään ajattelin puhella paremmin ruokakaupassa käynnistä ja siitä mitä sieltä yleensä tarttuu mukaan. Sen verran myönnettäköön, että välillä tarttuu mukaan oikeasti myös sitä suklaata ja karkkia, mutta yleisesti ottaen hyvin harvoin, ainakin entiseen nähden. Ero entiseen on kuitenkin siinä, millaista karkkia nykyään ostaa ja paljonko.

Nyttemmin markkinoille on ilmestynyt uusia stevialla makeutettuja karkkea, kuten Nellie Dellies:sejä. Eräs päivä ostin reilun kaupan stevialla makeutetun valkosuklaapatukan kahvin seuraksi ennen työpäivän alkua. Oli hyvää ja vei makeannälän. Harmi etten yhtäkkiä muista tarkemmin mikä kyseisen patukan nimi on. Ennen olisin ostanut ison pussin suklaakarkkeja (esimerkiksi pätkispussin) ja vetänyt ne sisuksiini saman tien kahvia kitatessa. En siis edes aio tuntea syyllisyyttä yhdestä patukasta, vasta sitten jos niitä menee kerralla enemmän kuin kaksi, tai saatikka monena päivänä peräkkäin. 

Joka tapauksessa, tarkoitus ei ollut jauhaa karkeista, vaan oikeasti näyttää kaikelle kansalle mitä sieltä kaupasta oikeasti raahaan kotiin. Tässäpä alkupaloja.






Kuningatarmarjat on maailman ihanimpia ♥.





Koko komeus maksoi noin 27 euroa. Tällä kertaa mukaan tarttui paljon pakasteita, koska jääkaapissa oli ennestään jo hyvin tuore-elintarvikkeita. Lihaakin tuli ostettua vain tuo yksi jauhelihapakkaus, mutta sillä mennään kauan. Ostan mieluummin lihani samana päivänä kuin teen ne, koska ne tuppaavat menemään ihan liian nopeasti yli päiväyksien, enkä pidä lihan sulattamisesta.

Yllä näkyvien lisäksi usein tarttuu mukaan rasvatonta raejuustoa, tonnikalaa, pinaattia, punaisia linssejä, parsa- ja kukkakaalia, paprikaa, seitiä, kanaa, erilaisia sipuleita, sieniä, tomaattia, kurkkua, salaattia, munakoisoa, kesäkurpitsaa...pääasiassa kuitenkin kasviksia. 

Kaupassa käyminen on ehkä paras esimerkki siitä, miten elämäntapamuutos voi näkyä arjessa. Edellä mainittujen tilalla oli ennen pakastepitsoja, valmiskastikkeita, valmisruokia.. paino sanalla VALMIS. En ihan oikeasti edes osaa sanoa koska olisin viimeksi syönyt valmisruokaa. Lasketaanko kaupasta ostettu salaatti valmisruuaksi?

Mun mielestä on aivan mahtavaa, kun kaupassa saa karttaa kokonaan tietyt osastot ja ajatella "täältä en tarvitse yhtään mitään"; leipäosasto, kaikki pullamössö-/keksiosastot, kuivatuotteet (siis jauhot, riisit, pastat), limsa ja mehuosastot ja mitä näitä nyt on. Jos näillä osastoilla tulee käytyä, haen yleensä yhtä tiettyä asiaa, kuten jauho-osastolta vehnäleseitä ja juomaosastolta sokerittoman Batteryn. Siihenpä se sitten jää.

Kaupassa käynti on muutenkin karppauksen alkuajoista lähtien helpottunut kovasti. Muistan useimmiten tuotteen ravintosisällöt ulkoa, joten tiedän tasan tarkkaan mitä otan ja mistä, mutta joskus tulee tehtyä löytöjä ja vertailtua tuotteita toisiinsa. Esimerkiksi uusin tuttavuus tuo soijakaakao, jonka ostin niin sanotusti herkuttelutarkoituksiin. Puhuinkin soijakaakaon ravintosisällöstä toisessa merkinnässäni.

Toinen vastaavanlainen uusi tuttavuus on tuo Rainbow'n ruokaisat pannukasvikset, joihin tutustuin muutamia kuukausia sitten. Yleensä en edes muista koko tuotetta kaupassa käydessäni, mutta tällä kertaa se sattui olemaan suoraan nenän edessä. Pussi sisältää paljon siemeniä, papuja ja herneitä, jotka rouskuvat upeasti ♥.

Onko kellään jotain muuta uutta tuttavuutta ruokakaupassa jota kannattaisi kokeilla? Harvemmin tulee oikein etsittyä uusia juttuja, koska itse ainakin inhoan isoja supermarketteja.

Seuraavaksi siirrynkin kirjoittamaan toista merkintää heti putkeen. Myöhemmin (kunhan saan aikaiseksi) tulossa vielä se aikaisemminkin mainitsemani ruma-merkintä, joka on jo jonkin aikaa muhinut takaraivossani. Pysykää siis linjoilla!

Päivän boonuksena suloisuus Idda





11 kommenttia:

  1. Mullon ihan sama homma noiden herkkujen kanssa että ostan välillä nykyään mutta se ero entiseen on ihan älytön. Ennen sitä saatto ihan helposti kauppakassillisen pelkästään kantaa vlopuksi herkkuja kotio. Ja niitä herkuttomia päiviä ei tainnu viikossa muutenkaan montaa olla. Onneksi ne ajat on takanapäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis todellakin! Ja ennen tuli tehtyä niin että ihan sama missä kävit niin hyvää tarttui mukaan vaikkei välttämättä tehny ees mieli. Oli vaan tottunu ostamaan sen röökiaskin kanssa jotain hyvää.

      Töissä välillä kauhistelen kassalla miten paljon karkkia ja sipsiä ostellaan kerralla juurikin viikonloppuisin. Useimmiten yksi pussi ei edes riitä vaan viikonlopuksi kannetaan kilotolkulla sipsiä dippiä karkkia suklaalevyjä patukoita pullaa yms kotiin ja mässätään minkä ehditään.

      Poista
    2. Että onko sitten isokin ihme kun lapset lihoavat jo ala-aste ikäisinä ja jopa nuorempina.. Itse olen ainakin sitä mieltä että lihava lapsi on joko geneettisten asiayhteyksien tulos TAI tulos huonosta vanhemmuudesta ja huonosta kurista. Kuka muu voi olla pienen lapsen ruuasta vastuussa kuin vanhempi joka kantaa sen sipsipussin kotiin sieltä kaupasta?

      Poista
    3. Kyllä sillä vanhempien mallilla tosiaan iso osa on siihen miten ja mitä lapset syö. Vaikka ite oonki koko ajan ollu ylipainonen lapsien jälkeen niin oon kyllä pitäny huolen ettei mun lapset ala lihoo sen takia että syövät liikaa huonoja juttuja. Herkkuja on heki saanu mutta järjen kanssa aina. Se oli varmaan osasyy sit siihen että sai itteään loppujen lopuksi niskasta kiinni ku halusi näyttää lapsille sit hyvää mallia. Kuitenki kasvavat kauheeta kyytiä koko ajan ja alkavat älyämään enemmän asioita. Nyt on sit hauska kattoa ku pojat ottaa mallia mun kotijumppailuista, vanhempi 4,5v punnertaa sohvaa vasten ku ei lattialla jaksa ja sitä rataa :D

      Poista
    4. Haha elina, ihan huippu tuo pojan punnertaminen :D mutta olen tässä 100% samaa mieltä; vanhemmat ovat lapsilleen niin merkittävä esimerkki! Eräänkin esimerkin voin antaa omasta perheestäni; vanhemmat ovat lihavia ja niin jokainen meistä kakaroistakin. Isä on polttanut kuin korateeni aina; niimpä minäkin nykyään. Se ero kuitenkin lapsuuteen tässä on, että on vihdoinkin niin iso ja aikuinen ettei halua enää seurata vanhempiensa esimerkkiä vaan päättää toisin. Kyllä tuo tupakkakin saa vielä luvan loppua, mutta haluan keskittyä nyt pelkästään painonpudotukseen ja tulevaan normaaliin elämisen moodiin laihdutusmoodin sijaan.

      Poista
    5. * korsteeni
      Äh puhelimellä vastailu ja näpyttely on pyllystä!

      Poista
  2. Ruokaostostesi perusteella vaikutat enemmänkin vähäkalorista dieettiä noudattavalta kuin karppaajalta. Karppaaja nimittäin ei osta mitään kurrimaitoa ja muita rasvattomuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhut täysin totta anonyymi. En itseasiassa pidäkään itseäni enää samanlaisena karppaajana vaan vähintäänkin jonkinlaisena yhdistelmänä siitä ja vähäkalorisella ruokavaliolla laihduttavalla. MaiyoJUOMAA käytän koska se säilyy huomattavasti pidempään kuin normaali maito. Itseasiassa laktoosittomassa maitojuomassa on vähemmän hiilareita (muistaakseni 3.7g/100g) kuin normaalissa maidossa (lähemmäsb5g/100g).

      Poista
    2. * maitojuomassa

      Äh. Inhoan kirjoitusvirheitä.

      Poista
  3. Jokseenkin tutunnäköiset ostokset :]. Kuningatarmarjat <3. Noita pannukasviksia oon käyttänyt tacon/tortillan täytteenä, kun sekaan vaan sotkee naudan jauhelihaa, mausteita ja paseerattua tomaattia. Koska mäkään en mielellään vehnäscheissea nautiskele, oon tortillalättyjen tilalla käyttänyt keräsalaatinlehtiä ja tacokuorien asemasta cosmopolitan -salaattia. Ton cosmopolitan salaatin muoto on kätsysti venemäinen, niin että täytteet pysyy hyvin kyydissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan uusi termi tää cosmopolitan salaatti. Pakko tutustua siihen kaupassa ens kerralla. Pinja, ootko huomannu, että toi pannukasvissekoitus ihan haiseekin siltä, että siihen kuuluu lisätä jauhelihaa?

      En osaa selittää tarkemmin mutta itselle tulee välittömästi siitä tuoksusta mielleyhtymä jauhelihaan!

      Ja voi että alkas tekemään mieli tortilloita...

      Poista

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!