maanantai 25. helmikuuta 2013

Going Nuts!Heijssan alla!

Mun piti kirjoittaa yksi raamatun mittainen merkintä parista jutusta, mutta ehkä parasta katkaista asia keskeltä kahtia ja tehdä molemmille omat merkinnät. 

Maria tosiaan kertoi mulle viimeksi painonhallintatapaamisessa Joupin Citymarketissa sijaitsevasta "pähkinäkaupasta", josta en ikinä ollut kuullutkaan. Viime viikon torstaina mulla oli nipin napin tarpeeksi aikaa ennen työvuoron alkua mennä tutustumaan tähän mystiseen paikkaan.

Voi apua meinasin kuolla! Olin niin innoissani tästä paikasta! En osaa selittää kuinka iloinen oikeasti olin kun pääsin perille ja löysin tämän Punnitse & Säästä- nimisen kaupan Cittarin käytävältä. 
Koko paikka oli kuin iso karkkikauppa, ja minähän otin sieltä juuri mitä mieleni huvitti. Otin kuivattuja mangoja, ananasta, kiiviä, mansikkaa, vadelmaa ja paljon erilaisia pähkinöitä. Punnitse ja Säästä on myös hyvä paikka ostaa karppileivontaan hyvin usein käytettäviä erikoisjauhoja; eipähän tarvi ostaa mitään  monen kilon pussia vaan voi hakea tasan niin paljon kuin haluaa ja tarvitsee. 


En kehdannut ottaa kaupan sisällä kuvia, mutta siis nuo purnukat on kaikki täynnä erilaisia pähkinöitä yms.


Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni myös kuivattua Dragon fruittia, tai siis pinkkiä Pitayaa, eli Lohikäärmeen hedelmää. Tämä kaktushedelmä oli niin nam että oli huh! En tohtinut ottaa kuin yhden kuivatun palan, mutta ensikerralla todellakin otan enemmän. Tuoreena saattaa olla vielä parempaa?


Kiitos Google kuvalainasta. Kuva sinänsä hämäävä, että tämä ei ilmeisesti ole se "pinkki" vaan valkoinen Pitaya.


Löysin myös muutamia pähkinöitä, joissa oli todella upeat mausteet. Harmi etten muista pähkinöiden nimiä, mutta muistan sen järjettömän hyvän maun, joka päihitti sipsipussin ja jos jonkin moiset dipit mennen tullen.

Tämä kauppa tulee tulevaisuudessa (varsinkin karkin nälkäisenä) olemaan se luottopaikka, jonne todellakin menen. Kilohinnatkin oli minun mielestäni erittäin kohtuulliset, sillä riippuen hedelmästä tai pähkinästä (tai mitä nyt ikinä olitkaan ostamassa, tuotevalikoima ei nimittäin todellakaan rajoitu pelkästään edellä mainittuihin) kilohinnat vaihtelivat 1,20 eurosta kolmeen neljään euroon. Vai oliko ne per 100g? En mene takuuseen.. Joka tapauksessa lähdin kaupasta kuuden eri pussukan voimin töihin ja köyhtyen reissun aikana kahdeksan euroa. Kannatti totaalisesti.

Suosittelen Punnitse ja Säästä-kauppaa oikein mielelläni kaikille, jotka hakevat vaihtoehtoa markettien möttöpusseille. Tottahan pähkinöissäkin on kaloreita ja rasvaa, mutta myös ravintosisältö on paikallaan, toisin kuin karkeissa. 

Nyt kuitenkin värkkäämään seuraavaa tekstiä, kun tätä nyt tuntuu kerta pukkaavan.

2 kommenttia:

 1. Tuttu putiikkihan se siellä! :)
  Tuo on kyl tosi hyvä kauppa ja se, että sieltä saa just sen verrna kun haluaa ja just sitä mitä haluaa. Esimerkiksi suolaton ja sokeriton mysli on sellanen jota en oo mistään muualta löytänyt. Se takaseinärivsitö on vaan aika paha.. ne kaikki suklaa ja jogurttipäällysteet ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katoin kans sitä takaseinää aika kiiluvin silmin mutta pysyimpäs aisoissa :) uuh sokeriton mysli! En edes huomannut sellaista! Pitääpä käydä kokeilemassa. Mysli on nimittäin niiiiin hy ää :)

   Poista

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!