torstai 14. helmikuuta 2013

I Just Wanna Love My BodyMoikka!

Aamulla yhdeksän aikaan taas salille tyynyn kuva poskella. Olisi niin tehnyt mieli nukkua, mutta liikunnan jälkeinen fiilis oli kyllä sataprosenttisesti sen arvoista. Aluksi Polte, joka oli "peruskauraa", kun on tullut rampattua niin usein poltteessa. Heidi sattui tulemaan samalle tunnille ja olisi kamalasti tehnyt mieli jutella kaikkea tulevasta perjantaista, kun menemme porukalla Saijalle hänen läksijäisiinsä. Noh, kyllä perjantaina sitten  ehtii paremmin!

Poltteen jälkeen kokeilin kahvakuulaa toisen kerran elämäni aikana. Ensimmäisen kerran kokeilin sitä samoihin aikoihin kun Heidi ja Saija liittyivät samalle salille, joten ohjelma oli muuttunut sitten viime kerran. Oli yllättävän rentoa. Tunti ei tuntunut totutunlaiselta ryhmäliikuntatunnilta, vaan lähinnä tunnilta, jossa porukka tekee samoja liikkeitä omaan tahtiin samaan aikaan. Vähän niin kuin "yhdessä treenaamiselta". Tunnin vetäjä kulki ihmisten seassa ja antoi ohjeita, eikä musiikkikaan pauhannut niin kuin normaalisti. Tykkäsin.

Kulutukset jakautui seuraavanlaisesti: Polte kulutti 270 kcal. Jossain vaiheessa huomasin että sykemittari oli mennyt omia aikojaan "jatka"-tilaan. Ei mitään tietoa kuinka kauaksi, mutta siinä mielessä tuo kulutus on aika loogista. Yleensähän mulla on kulunut vähintään se 300 kcal Poltteessa. Keskisyke 154, max 181.

Kahvakuulatunti kesti 45 min, joka tuntui kuluvan tosi nopeasti. Poltin 333 kcal, keskisyke 134 ja maksimissaan 160. Kahvakuulatunnilla tehtiin myös vatsoja, jotka ainakin itsellä nosti eniten sykkeitä. Kuuden kilon kuulalla istumaannousuja ja kyllä vatta huusi hoosiannaa, varsinkin kun eilen tuli vatsapepussa tehtyä vatsalihasliikkeitä niin paljon, että oli jo valmiiksi paikat kipeänä. Yhteensä kulutin 603 kcal + jotain kun sykemittari teki omiaan.

Jumppien jälkeen kehonkoostumusmittaukseen, jota stressasin etukäteen jonkin verran. Tajusin eilen illalla ajattelevani, että mitäs jos se kone näyttää enemmän kuin oma kotipuntari? Ihan kamala ajatus siitä, että kehonkoostumusmittaus antaisi kirkuvan punaisen tuloksen; painat esimerkiksi 80 kg. Pelotti, jännitti ja stressasin asiaa heti herättyäni, mutta kuten aina, sain purettua tunteita liikunnan kautta. Koneeseen astuttuani en enää edes ajatellut koko asiaa; odotin vaan mielenkiinnolla minkälaista faktaa seuraavaksi saan.

Ensimmäinen iloinen asia oli tietysti paino: 76,5 kg joten ei syytä huoleen! Kotipuntari näyti aamulla 76,9 kg, eli se valehtelee 400g. Helpotus! Normaalipainoisena minun pitäisi painaa 54,9 kg, joka tuntuu kyllä todella utopistiselta vielä tässäkin vaiheessa. Tämän mukaan ylipainoa on vielä rapeat 20,6 kg. Sitä itseään, eli läskiä minussa on normaaliarvoihin verrattuna 14,7 kg liikaa. Lyhyenä ihmisenä (158cm) BMI on tietysti mitä on, vaikka painoa onkin pudonnut. Tämän hetken BMI on siis 30,6. Perusaineenvaihdunta on tällä hetkellä 1305 kcal päivässä (siis jos en tee yhtään mitään), joka yllätti myöskin. Noin vähän vain?

Mielenkiintoisin asia mittauksessa oli se, että minulla on normaaliarvoihin verrattuna reilusti enemmän pehmytkudosta, eli lihaksia. 5,8 kg lihasmassaa enemmän normaaliin verrattuna! Tuli kyllä yllätyksenä! Tästä neidistä löytyy lihasmassaa yhteensä 43,8 kg! Aika jännää! 

Sain tietää myös rasvamassan määrän käsissä, jaloissa ja torsossa. Oikeakätisenä en yhtään ihmetellyt, että oikeassa kädessä ja jalassa arvot olivat parempia. Listaanpas nekin tähän.

Vasen käsi: läskiä 1,81 kg, lihasta 2,87 kg. 
Oikea käsi: läskiä 1,7 kg, lihasta 2,88 kg. 
Vartalo/torso: läskiä 14,58 kg, lihasta 21,82 kg. 
Vasen jalka: läskiä 5,12 kg, lihasta 8,09 kg. 
Oikea jalka: 5,10 kg läskiä ja lihasta 8,14 kg. 

Tää on mun mielestä todella mielenkiintoista ja jotenkin omalla tavalla tosi erikoista. Ajatella nyt että mun oikeassa jalassa on kahdeksan kiloa lihasta! Pienen joulukinkun verran?

Suomeksi sanottuna kaiken kaikkiaan tilanne oli hyvä lihasmassan kannalta, mutta yli suositusten rasvamassan kannalta. Rautalangasta väännettynä: kun saisi tuon 15 kg läskiä pois niin jäljelle jäisi vain lihasta ja AVOT johan oltaisiin kuoseissa! Tulevaisuudessa pitää opiskella rasvanpolton oikeaa tekniikkaa, ainakin sykkeiden kautta. 

Onko muilla kokemuksia kehonkoostumusmittauksesta? Millasia tietoja tuli? Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia asiasta. Tuliko yllätyksiä? 

Kello alkaa olemaan jo sen verran, että kohta pitää lähteä töihin. Ihanaa kun voin ottaa nopeaa evästä mukaan; Minimanissa oli nimittäin Naturdietin Smoothiet eurolla kappale. Harmi kun tästä tuli kuvaton merkintä Päivän boonuksena video, jonka löysin puhelimesta. Kuvattu tammikuussa jonkun salin puolella tehdyn treenin jälkeen. Kai sitä sitten jotain teki oikein?
2 kommenttia:

 1. Ihanaa sulla on uus kiva blogi! <3 Tsemppiä! Ja et sä tota treenausvauhtia pysty ikinä olla mitään 54kg ku lihas painaa vaan niiiiin paljon enemmän. Treenatessa mulle yleensä tulee aina painoa vähän tai pysyy aika plus miinus nolla vaikka housukoko tippuis numerolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin pidän tästä blogista kovasti! :) Ei ole tarkoituskaan koskaan olla 54 kg vaan haen jotain vähän muodokkaampaa olomuotoa tuosta 70 kg:n tuntumasta. Jos paino joskus alkais kutosella niin lopettaisin tykkänään. Oon eläny isona aina joten en voi kuvitellakkaan olevani mikään pikkulintu :)
   Harmi jos tuosta tekstistä sai sen kuvan, ei ollu tarkotus. Mutta joo, tiedetään lihas painaa enemmän kuin läski :)

   Poista

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!