tiistai 19. helmikuuta 2013

The Monthly Weight In [part une]


Hei Taas!

Nyt tuntuu siltä, että pitää kirjoittaa tuo maanantain painonhallintapaaminen pois alta. Liviltä tulee tässä samalla Over Her Dead Body, joka on suomennetty todella hyvin "haamumorsiammeksi".  Eva Longoria on niin ihana ja kaunis, yksi mun lempi näyttelijöistä, ja niin ihana kroppa!

Maanantain painonhallintaan menin vähän ritiriitaisin tuntein. Viikonlopun punkkupulllon vuoksi mieli oli hieman matala, ja arvaten puntari rankaisi minua painonhallintapäivän aamuna. Puntari näytti "ihanasti" 77,2 kg, joten ystävänpäivästä paino oli noussut. Ei paljoa, mutta olisi ollut niin ihanaa sanoa marialle, että puntari näytti tänä aamuna 76,5 kg. 

Maria oli joka tapauksessa hyvin tyytyväinen kuukauden tulokseen, joka oli siis -900g. Melkein kilo siis. Kuulostaa pieneltä, ja minulle se onkin sitä, mutta kuten Maria sanoo, useimmiten ne jotka laihtuvat vauhdilla saavat kilotkin takaisin vauhdilla. Minun laihtumiseni on tervettä ja kilot pysyvät poissa varmemmin. Tuudittaudun sitten siihen ja näytän kynteni ensi kerralla. (Edit: pakko kyllä sanoa että olen kyllä tehnyt töitä tuonkin määrän eteen!)

Tämäkin on yksi niistä jutuista, miksi aion vähentää vähennän tuota juomista, kuten edellisessä merkinnässäni sanoinkin. Vaikka juonkin pääasiassa punaviiniä (vai punaviintä?), tulee baarissa kitattua jos jonkinmoisia kaloripommeja.  Alkoholi kerää turhaa nestettä ja käy juuri näin. Parhaimmassa tapauksessa alkoholin keräämät nesteet ja muut vaikutukset näkyy monta päivää kropassa ja sen jaksamisessa.  Sitten ottaa pannuun.

Näytin Marialle myös kehonkoostumismittauksesta saamani tulosteen. Käytiin sitä hieman läpi ja keskusteltiin myös muista elämän osa-aluesta, kuten aina muulloinkin. Kerroin  Marialle tulevan torstain menoista ja hän lupasi pitää peukkuja. Sain myös kuulla, että Joupin Citymarketissa on jokin pikkuputiikki, jossa myydään kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä irtokarkkityylillä. Aion todellakin katsastaa kyseisen kaupan torstain vapaapäivänäni. Maria on kyllä niin ihana ♥!

Jossain vaiheessa kerroin myös tästä väsymyksestä, joka on ollut läsnä jo jonkin aikaa. Maria laittoi minulle lähetteen labraan, jossa katsomme verenkuvasta, että kärsinkö esimerkiksi jonkin tietyn asian /vitamiinin/muun-vastaavan puutteesta. Mulla on ollut ennemminkin rauta-anemiaa, joka johti tosi pahaan väsymykseen joskus murrosikäisenä.

Mulle on viimeksi tehty samanlainen terveystarkastus syksyllä 2011, kun aloitin nykyisessä työpaikassani. Olisi kiva päästä myös keuhkojen tilavuusmittaukseen (vai mikä sen nimi oli..), koska sekin on viimeksi tehty Hannan aikana. Silloin en suoriutunut siitä kovinkaan hyvin! Joka tapauksessa, eniten odotan muutoksia kolesteroli-arvoissa (jotka silloinkin olivat kyllä ihan hyvät, luonnollisestikin koska olen nuori) mutta silti haluan nähdä tulokset ja verrata niitä syksyn 2011 tuloksiin. Verenpainekin olisi kiva katsoa!

Aikaisemmin mietin täällä bloginkin puolella, josko pääsisin kuntotestiin työterveyden kautta ja laitoin asiasta kyselyäkin Marialle päin. Harmikseni sain kuulla, ettei kuntotestiä voida laittaa työterveyden piiriin, vaan että minun täysyisi maksaa se itse, jos haluaisin sen teettää. Hinta pyörisi karkean arvion mukaan satasen hujakoilla, joten ihan heti en luvannut lähteä aikaa varaamaan. Silti... Tekisi niin kovasti mieli!

Kuntotestin avulla näkisin oman henkilökohtaisin rasvanpolttosykkeeni. Yllätyin kovasti, kun Marian kanssa keskusteltiin tästä. Rasvanpolttosyke saattaa olla niinkin alhainen kuin 120! Huh! Ja minä olen ajatellut edes vähän lähemmäksi 150-160! Tietysti sykkeen lisäksi tärkeintä on se, että rasitus on todella pitkäkestoista, mutta noin alhaisilla sykkeillä?

Yksi tärkeä asia kuitenkin unohtui painonhallinnassa; en nimittäin yhtään keskusteluiltamme muistanut kysyä, että otetaanko mittoja! Harmitti jälkeenpäin, mutta toisaalta olen menossa seuraavan kerran kahden viikon kuluttua uuteen tapaamiseen, joten enköhän malta sinne saakka odotella.

Nyt voisin keskityä ihan oikeasti tuohon elokuvaan, sitä paitsi Simo antoi oman mielipiteensä siitä, miten tylsää bloggaaminen hänestä on. 
Loppukevennyksenä omakuva perjantain salitreenin jälkeen, tietysti joku protskujuoma kädessä. Tuo on vaan niin hyvää! ♥
Kiitos ja hyvät yöt kaikille! Huomenaamusta saatan lähteä spinnaamaan taas, mutta nämä iltavuorot verottavat vain niin pirusti. Päätän asiasta tarkemmin vasta aamulla, kun kello huutaa tuskaa korvan juuressa. Untill then!1 kommentti:

  1. pakko sano tuohon alkoholiin että ei niinkään ne kalorit, vaan se että elimistö keskittyy niin kovasti polttamaan lähipäivät sitten sitä alkoholia pois, että rasva-aineenvaihdunta tyssää kokonaan.. eli menee hyvää lepo-rasvanpolttoa hukkaan! siihen sitten ne kalorit päälle ja rasva-suola-himotukset krapuloissa :)

    meki saatiin koulusta jos jonkinmoisia kuntotestilappusia mitä voidaan teettää asiakkaille ;) ja yhet eilen sit tehtiinkin! tänään testaillaan varmaan lissee.

    ois kyllä kiinnostavaa ottaa "sut projektiksi" ;)

    VastaaPoista

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!