keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Recent Favourites


Moikka taas kaikki!

Tällä kertaa luvassa tämmöinen miniteksti tämän päivän liikunnoista ja plussana kuva iltapalastani. Mietin että jossain vaiheessa voisin pitää pientä ruokapäiväkirjaa, en kuitenkaan joka päivä, mutta silloin tällöin. Tänään olin todella aikaansaava ja hoidin paljon rästijuttuja, ihan vapaapäivän kunniaksi. Pääsin käymään salilla jälleen, vaikkakin vähän myöhässä. Illalla oli luvassa pelkkää rentoutumista pitkästä aikaa; istuin sohvalla ja syvennyin uusimpaan Decoon ja nyt kirjoittelen tätä.

Mulla on löytynyt tosi paljon ideoita tätä blogia varten, mutta välillä huomaan harkitsevani kirjoittaa joistain omista arkipäivän jutuistani, jotka taitavat kuulua ennemmin tuonne Minun Taivaani-blogin puolelle. Onneksi siis löytyy ideoita vanhaan blogiin, ettei se ihan kuihdu kasaan. Jos harkitset tutustuvasi toiseen blogiini, huomioithan että kirjoitan sitä paljon vapaammin kuin tätä "MAM-blogiani" (aika hyvä lempinimi vai mitä?).

Joka tapauksessa; tämän päivän salikäynti piti sisältää aluksi puoli tuntia kahvakuulaa, jonka kuitenkin missasin pankissa käynnin takia. Menin siitä sitten suoraan vatsa-peppuun ja sen jälkeen Poltteeseen. Vatsa-pepussa tehtiin perus vatsalihaksia lankutuksin (jotka mä jaksoin yllättävän hyvin) ja aika perinteisiä pakaraliikkeitä. Puolituntinen tuntui taas ihan liian lyhyeltä, varsinkin kun olen tykästynyt vatsalihasliikkeisiin painon kanssa. Ehdoton lemppariliike on tällä hetkellä -hankala selittää- viiden kilon painolla tehtävä vatsa suoraan makuulta niin että nousussa nostetaan kädet suoraan ylös, jalat 90 asteen kulmassa lattiaa vasten.

Vatsa-pepussa kulutin 225 kcal, keskisyke oli 135 ja tunnin maksimi oli 175. Maanantain sykespinning tunnin jälkeen kysyin ohjaajalta onko sykealueen määrittämiseen joku tietty kaava, vai pitääkö mennä kuntotestiin. Ohjaaja kertoi kyllä jonkin kaavan miten sykealueen voi laskea yleisellä tasolla, mutta keskustelu meni aika nopeasti niin hepreaksi, että päätin tutustua asiaan myöhemmin netissä. Fressille on jossain vaiheessa tulossa (jos käsitin oikein) ilmainen palvelu asiakkaille, jossa voi esimerkiksi määrittää oman sykealueen kuntotestin kautta. Sitä odellessa tutustuin garminin nettisivujen ohjeistukseen.
Vatsa-pepun jälkeen osallistuin puolen tunnin Polte-tunnille, joka on ehdottomasti yksi lempitunneistani tällä hetkellä. Polte koostuu erilaisista yksinkertaisista liikkeistä, jotka tehdään kehon omaa vastusta käyttäen. Tunnin aikana mm. juostaan, hypitään, pompitaan ja lankutetaan, kaikki ilman sen kummempia taukoja niin, että sykkeet saa nousta reilusti. Tällä Polte-tunnilla tuli sykemittarin mukaan kulutettua 352 kcal, keskisyke 160 ja maksimi 187. Päivän kulutukset siis yhteensä 577 kcal, johon olen erittäin tyytyväinen.

Huomenna on luvassa kevytspin ja bodystep, joka jo neljäs uusi ryhmäliikuntakokeilu reippaan viikon sisällä. Mulla on muutenki menossa joku uutuudenviehätys, vaikka mun pitäisi saada aikaiseksi käytyä ihan salin puolella tekemässä yläkropalle vaikka mitä. En kuitenkaan aio ottaa sen kummempia paineita. Tällä hetkellä huvittaa käydä ryhmäliikuntatunneilla, joten menen treenaamaan taljojen ja käsipainojen kanssa sitten kun siltä tuntuu.

Nyt kuitenkin lupaamani bonus, kuva tämän päivän "myöhäisestä päivällisestä", jos sitä siksi voi kutsua. Uskokaa pois, mutta en vieläkään ole kyllästynyt kananmunaan, vaikka sitä on tullut syötyä viimeisen vuoden aikana runsain mitoin. Kananmunan keittäminen on taitolaji, ja tässä mielestäni esimerkillinen, juuri minun makuuni sopiva "pehmeä muna". 

Päivä alkaa olemaan pulkassa, Simokin yrittää tulla läppärin päälle ja juuri tässä kohtaa Simo päätti tassutella jonkin hienon näppäimen päälle ja joudun kirjoittamaan melkein puolet kaikesta uudelleen. Ihanaa. Joka tapauksessa: huomiseen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonyymi kommentoija, ilmoita nimimerkkisi!